Huskonsert nedre 12. desember

Onsdag 12. desember arrangerte musikklinja akustisk førjulskonsert i aulaen på nedre bygget. Elevar frå både 1MU, 2MU og 3MU var i aksjon.

Radiohaud gir deg julestemning!

Torsdag 13 desember lovar Radiohaud ei koseleg julesending, med 2 timar lydleg julegodt, som t.d. høyrespel, konkurransar, intervju, julefortelling, radiopsykologens julespesial med meir.

Ungdomsbedrifter møter kommunen

Onsdag 5. desember var ungdomsbedriftene ved Volda vidaregåande skule på besøk hos ordførar og næringskonsulent i Volda kommune. Det er elevar på MK og SA som har ungdomsbedrift.

Samanslåing av programområde i vidaregåande opplæring

For å møte utfordringa med at få elevar vel programområde for språkfag, har Kunnskapsdepartementet bestemt å slå saman programområdet for språkfag og programområdet for samfunnsfag og økonomi i vidaregåande opplæring. På denne måten opnar ein for større fleksibilitet i strukturen.

2SA på tur til Ålesund

2SA Volda vgs og 2SA Ulstein vgs var på teoretisk og praktisk brannvernkurs og besøk på Color Line stadion i Ålesund tysdag 20. november.

Misbruk av skuleskyssordninga - innskjerping av kontroll

Fjord1 har oppdaga fleire tilfelle av misbruk av skuleskyssordninga i haust, og har sendt oss eit skriv som vi med dette gjer kjent for elevane.

Eit felles brukarnamn og passord for elevane

Ved hjelp av støtte frå Uninett skal Møre og Romsdal fylke sin ungdomsportal ungweb.no bli tilknytt Feide, eit felles system for tilgangskontroll. Resultatet vil bli at elevane vil kunne logge seg på ungweb.no ein gong og deretter få tilgang til alle læringsressursane på nett.

Svampen nr. 2 07-08

Nytt nummer av "Svampen" er no i sirkulasjon!

Kommunikasjon og kultur

Dette er eit heilt nytt fag, plassert i utdanningsprogram for studiespesialisering, under programområde for språkfag.
Den stadig aukande globaliseringa gjer at det vert meir og meir viktig å ha god innsikt og kompetanse i å møte og kommunisere med personar frå andre land og kulturar.

Ung økonomi

Finansdepartementet lanserer no nye og forbetra ungdomssider på internett, og ønskjer med det å bidra til at ungdom skal lære om samfunnsøkonomi på ein spennande måte.