Overgangsordning for avgangselevar 2008

Kunnskapsdepartementet har no bestemt at også søkjarar med primærvitnemål som tar tilleggsfag skal kunne konkurrere i den nye kvoten for førstegangsvitnemål ved opptak til høgre utdanning. Dette gjeld altså avgangselevar våren 2008 som ventar eitt år med å søkje opptak til høgre utdanning.
Sjå pressemelding under.

Vg2 og utstyrsstipend

Vg2 og utstyrsstipend – går du glipp av pengar?
Alle som søkjer innan fristen 15.11. får pengar!
Utstyrsstipend til elevar med ungdomsrett i Vg2 er nytt av året. Lånekassa deler ut utstyrsstipend til alle elevar med ungdomsrett i Vg2.

Svampen nr. 1 07-08

I dag kom første nummeret av skuleavisa "Svampen" 07-08 ut.

Operasjon Dagsverk for døra!

Torsdag 25. oktober går årets Operasjon Dagsverk av stabelen. Bortimot 500 elevar frå skulen melder seg på arbeidsmarknaden for å gjere eit dagsverk i solidaritet med ungdommar i andre land.
Har du behov for arbeidskraft torsdag, ta kontakt på tlf. 70059300.

Megashow for Ormen Lange

Laurdag 6. oktober var 70 elevar og 6 lærarar på musikklinja ved Volda vgs. med på det gigantiske showet som markerte opninga av gassutvinninga ved Ormen Lange-feltet i Nyhamna på Aukra.

Sal av skuleguiden 2007-2008

Elevar frå 2MK1 vil selje årets skuleguide fredag 5. oktober.
Skuleguiden kostar kr. 100,- og vert selt på stand i vestibyla på øvre og nedre bygg i matfri (1100-1150). Vi går også rundt på kontaktmøta (1150-1230). Etter dette vert skuleguiden selt i kantina.

Grammatikk (med kjærleik)

Musikklinja framførte musikalen "Grammatikk og kjærleik" om livet til Ivar Aasen for eit par år sidan.
Tysdag 2. oktober arrangerte Volda vgs. den avsluttande testen på eit 2-vekers tverrspråkleg grammatikkurs for elevane i 1ST og 1MU.

Ormen Lange

Musikklinja i intens førebuing til opningsseremonien på Aker Stadion 6. oktober for Ormen Lange.

Kveldskurs til generell studiekompetanse

Volda vidaregåande skule arrangerer i haust tre kurs som inngår i genrell studiekompetanse. Det er framleis plass på kursa.

1.-klassefest måndag 3. september

Måndag 3. september gjekk den årlege 1.-klassefesten av stabelen i festsalen.