Inntak og eingongspassord på SMS

Innlogging til skolestart.mrfylke.no er ikkje open for innlogginga enno, og difor har ikkje dei som har fått tilbod fått tilsendt SMS med eingongspassord. Så snart denne er open vil dei som er tekne inn få tilsendt passord på SMS. Dette vil seinast vere klart i løpet av 23.juli (sjå skjermkutt frå skolestart.mrfylke.no:)

Til minne om Abraham Mahler

AdamMahler4

Torsdag 7. juni kl. 12 var Volda vidaregåande skule med på å markere nedsetjinga av snublesteinen for Abraham Mahler.  Steinen vart sett ned på tomta for den gamle handelsskulen i Volda, der Abraham Mahler var elev hausten 1942.

To voldaelevar skreiv beste nynorskstil i 2017

Vi gratulerer fjorårets tredjeklassingar Sofie Fagervoll Heltne og Linn Antonie Vårdal Solheim som vinnarar av Fridjof Oos` legat for 2017.  Dette er eit legat som kvart år vert delt ut til dei tre beste nynorsktekstane skrivne til eksamen artium, og det er mange elevar frå Volda vidaregåande skule som har vunne denne prisen opp gjennom historia.

I fjor (2016) hadde skulen også to vinnarar, Lone Kathinka Elisabeth Vik og Karen Helset, og i år gjentok historia seg.

Her kan du lese meir om vinnarane, om tips dei har til skriftleg eksamen i norsk, og tekstene dei skreiv:

Undervisningsevaluering 2017/2018 – Informasjon til elevar og føresette

Det er politisk vedteke at vidaregåande skolar i Møre og Romsdal skal gjennomføre ei undervisningsevaluering i skuleåret 2017/2018. Slike evalueringar av undervisninga har også blitt gjennomført tidlegare, seinast i 2015/2016. Målet med evalueringa er at ho skal vere eit verktøy for kvalitetsutvikling i den vidaregåande opplæringa i fylket. Resultata vil brukast i utviklingsarbeid mellom lærar og elevgrupper, og mellom lærar og avdelingsleiar. Rambøll Management Consulting hjelper fylkeskommunen i design, gjennomføring og rapportering av evalueringa.

Informasjonsmøte om utdanningstilbod

Vi ønsker føresette til 10. klassingar hjarteleg velkomne til orienteringsmøte torsdag 25. januar kl. 19.00 i Festsalen, øvre bygget (gymnasbygget). 10. klassingen er også velkomen til å vere med.
Det vert orientert om vidaregåande opplæring med vekt på utdanningsprogramma ved skulen.

Etter møtet vert det høve til å oppsøke fagkoordinatorar på stands/eigne rom for meir utfyllande informasjon om fag og utdanningsprogram.

Vel møtt!

Velkomen til hospitering

Vi ynskjer alle 10ande klassingar velkomne til skulen vår i samband med hospiteringsdagane 20-22. november.

For informasjon om opplegget opne lenkja til høgre.

Møte for føresette Vg2

Vi inviterer med dette til orienteringsmøte for Vg2

Måndag 18. september 2017 kl 19.00 i festsalen, øvre bygget

Program:

Orientering om skulen og organisering av skulekvardagen

• Kontaktpunkt heim – skule. Foreldremedverknad.  Informasjonskanalar.
  • Endring i Opplæringslova § 9A.
  • Handlingsplan mot rus/ressursbank for skule og føresette
  • Vurdering
  • Fråværsreglar og oppfølging av fråvær
  • Skolearena, foreldrepålogging

Hjarteleg velkomne!

Møte for føresette Vg1 - skuleåret 2017-2018

Tysdag 12. september klokka 19.00 vert det møte for føresette til elevar på Vg1, i Festsalen på skulen.

Vi ynskjer alle hjarteleg velkomne!

Presentasjonen frå møtet finn du i menyen til høgre frå og med onsdag 13.09.17

Kjærleiken er for alle

Kunnskapsbygging for likeverd

-Eit samfunn som vil bygge likeverd, treng menneskemøtarar som tek kompleksiteten og skilnader mellom menneske på alvor, understrekar Hilde Enger Arntsen frå FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetmangfold.

Måndag ettermiddag var ho hovudføredragshaldar under det opne seminaret Kjærleiken er for alle arrangert i Fadderveka av Høgskulen i Volda i samarbeid med Studentsamskipnaden i Volda. Eit fullsett vesle auditorium i Berte Kanutte-huset fekk informasjon og erfaringsdelingar om det å leve som lesbisk, homofil, bifil og transperson i samfunnet generelt, og i små lokalsamfunn som studiebygda Volda spesielt.

Volda vidaregåande skule har fått nytt telefonnummer

Det nye nummeret er: 71 28 23 00