Orienteringsmøte for føresette Vg2 - 2018/2019

Vi inviterer med dette til orienteringsmøte for foreldre og føresette til Vg2-elevar skuleåret 2018-2019,

I Festsalen, Måndag 17. september klokka 19:00

Vel møtt!

Møte for føresette Vg1 - skuleåret 2018-2019

Onsdag 12. september klokka 19:00 vert det møte for føresette til elevar på Vg1, i Festsalen på skulen.

Vi ynskjer alle hjarteleg velkomne!

Skuleskyss

Om du treng skuleskyss så søkjer du om det på skoleskyss.mrfylke.no

NB! Det er nye rutiner på dette frå skulestart 2018. Meir informasjon om skuleskyss finn de ved å klikke her.

Første skuledag

Første skuledag er måndag 20. august. Det er frammøte i Festsalen på øvre bygg til tidene som er angitt under. Vel møtt til nye og gamle elevar.

09.00 Vg1
10.00 Vg2
10.45 Vg3

NY info 25. juli - Inntak og eingongspassord på SMS

Det er berre å beklage at Møre og Romsdal fylkeskommune endå ikkje har fått sendt ut sms med påloggingsinformasjon til skolestart.mrfylke.no for elevane som er tatt inn på Vg1. På grunn av ny anbudsrunde på ElevPCane så har det dratt ut i tid. Det som manglar no er noko informasjon frå leverandøren av ElevPCen som vi håper på kjem ganske snart. På fylket antyda dei at det kunne gå over helga men vi håper at det skal vere klart allereie i morgon eller seinast på fredag.

Når de etterkvart får smsen så håper vi at de raskt kan gå inn å registrere den informasjonen som er etterspurt slik at vi kan starte prosessen med å legge klasser, faggrupper, m.m.

Inntak og eingongspassord på SMS

Innlogging til skolestart.mrfylke.no er ikkje open for innlogginga enno, og difor har ikkje dei som har fått tilbod fått tilsendt SMS med eingongspassord. Så snart denne er open vil dei som er tekne inn få tilsendt passord på SMS. Dette vil seinast vere klart i løpet av 23.juli (sjå skjermkutt frå skolestart.mrfylke.no:)

Til minne om Abraham Mahler

AdamMahler4

Torsdag 7. juni kl. 12 var Volda vidaregåande skule med på å markere nedsetjinga av snublesteinen for Abraham Mahler.  Steinen vart sett ned på tomta for den gamle handelsskulen i Volda, der Abraham Mahler var elev hausten 1942.

To voldaelevar skreiv beste nynorskstil i 2017

Vi gratulerer fjorårets tredjeklassingar Sofie Fagervoll Heltne og Linn Antonie Vårdal Solheim som vinnarar av Fridjof Oos` legat for 2017.  Dette er eit legat som kvart år vert delt ut til dei tre beste nynorsktekstane skrivne til eksamen artium, og det er mange elevar frå Volda vidaregåande skule som har vunne denne prisen opp gjennom historia.

I fjor (2016) hadde skulen også to vinnarar, Lone Kathinka Elisabeth Vik og Karen Helset, og i år gjentok historia seg.

Her kan du lese meir om vinnarane, om tips dei har til skriftleg eksamen i norsk, og tekstene dei skreiv:

Undervisningsevaluering 2017/2018 – Informasjon til elevar og føresette

Det er politisk vedteke at vidaregåande skolar i Møre og Romsdal skal gjennomføre ei undervisningsevaluering i skuleåret 2017/2018. Slike evalueringar av undervisninga har også blitt gjennomført tidlegare, seinast i 2015/2016. Målet med evalueringa er at ho skal vere eit verktøy for kvalitetsutvikling i den vidaregåande opplæringa i fylket. Resultata vil brukast i utviklingsarbeid mellom lærar og elevgrupper, og mellom lærar og avdelingsleiar. Rambøll Management Consulting hjelper fylkeskommunen i design, gjennomføring og rapportering av evalueringa.

Informasjonsmøte om utdanningstilbod

Vi ønsker føresette til 10. klassingar hjarteleg velkomne til orienteringsmøte torsdag 25. januar kl. 19.00 i Festsalen, øvre bygget (gymnasbygget). 10. klassingen er også velkomen til å vere med.
Det vert orientert om vidaregåande opplæring med vekt på utdanningsprogramma ved skulen.

Etter møtet vert det høve til å oppsøke fagkoordinatorar på stands/eigne rom for meir utfyllande informasjon om fag og utdanningsprogram.

Vel møtt!